Monday, January 11, 2010

NEW KITCHEN CABINET - Designed by Patric and Erny Looi (UNITY DESIGN)

Sempena Tahun baru 2010...ada rezeki lebih sket..mem'BARU'kan juga dapur..huh~ Kitchen Cabinet nih designed by UNITY DESIGN, sape tak kenal Patric ngan Erny Looi...derang neh pakar dalam rekacipta kabinet dapur..yang penting harga juga reasonable...berbaloi baloi..hehe~


Thanks to Patric, Erny Looi and UNITY DESIGN for the nice KC


Haiyya...Erny sama Patric arr....I sudah promosi u punya kedai maa...hehe..~ komisyen ada..?hehe


Hah..?? Kos murah je..? ni semua set 3G..all designed by UNITY DESIGN tapi... table top designed by TS Renovation (bab ni aku tak suggest...kenapa??..buatan kemas..tapi, mak aih..lambat betul nak siap..)


Proses memasang kabinet


Haha...cat dapur kaler apple green, pastu kitchen cabinet lak kaler oren...huh, rasa nak tidur kat dapur je..;-รพ


Hah, ni nak citer bab lampu, nak tau...? boleh dikatakan kedai termurah di Selangor dan KL. Kedai tu terletak bersebelahan jejambat puchong selepas tol puchong (dari Putrajaya) dan selepas Stesen Minyak BHP, bersebelahan kedai JATI...namanya House of Light. Harganya cukup murah..(ceh, alo tokey ...ni sudah plomosi lu punya kadai, lenkali kalau wa datang lu kasi murah punya ok..hahaha~)

Oven by Rubine

Ni kononnye 'mini bar' a.k.a breakfast table..(wife masak..aku lepak sini le teman dia..haha) Bunga kat atas tu beli di Pengkalan Kubur..hehehee, Kos..? RM 5.00 jerk..~








Rubine lagi...?

Lagi-lagi Rubine..~



Trade mark designed by UNITY Design..mesti ada dish rack set..~

Sinki.....? SORENTO

Ni antara cadangan terbaik..bawah sinki better pintu aluminium berlobang-lobang..sebab....?? biasanya kelembapan yang ketara bawah sinki..so, dengan pintu neh...senang udara boleh keluar masuk..Katanya ni lebih mahal dari 3G, last minute bodek Patric..dapat gak..hehe~


Vannus fan with lamp...rege? RM 280 jerk..kat kedai puchong tu le..biasanya paling murah pun RM350...~






8 comments:

ZzamzZ said...

wah..sgt tertarik with ur KC..cun²..bley jd sumber inspirasi ni..boley tau klu cmni price dia dlm range brp ekh? sori ekh tumpang lalu je tgh² survey tersinggah plak kt blog ni..

ShukriErnie said...

ZzamzZ: Salam, terima kasih singgah...

tu ada 3 company terlibat..hehe

1. Unity Design Kajang dekat Giant = Buat KC 3G Glasses plus tray pinggan krom + mini bar= RM 7000.00 ++ mahal sebab 3G Glass + aluminium door bawah sinki.. rasanya kat lain tak dapat rege tu.

2. Table Top = TS Renovation = RM2400.00 concrete plus 2' tiles.

3. Set Rubine = Oven, Dapur, Hood asap plus ducting = RM 2000.00 ++ (dapat murah sebab promosi masa tu..)

4. Sinki SORENTO (percuma paip) = RM300++

TQ

ZzamzZ said...

ok thanx a lot for d info.. really appreciate it. ;D

ShukriErnie said...

ZzamzZ: no hal bro..kalau contact eric ke erny ke..cakap je dapat info dari SHUKRI @ ERNIE (wife), dari Vista Emas Bangi..dia sure ingat sebab nama wife aku sama ngan dia..hehehe..

cantikitukamu said...

salam

boleh saya tau..kat mane awak beli sinki sorento tue?

ShukriErnie said...

Salam Cantikitukamu:

ooo..kedai sinki, tap tu semua area kedai kitchen cabinet patric ni jugak...belah belakang..kedai besar..saya lupa lak nama ape kedai tu..

murah..saya beli set Rubine pun kat situ gak.~

anyza said...

salam bole tak bg contact no kedai yg jual sinki tu saya berminat laa

ShukriErnie said...

Salam Anyza: kedai sinki tu area kedai KC tu jugak..alamak takde lak contact num..anyway, sy bleh bagi guide utk jalan ke situ...call sy for info..0132066023 shukri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...